VITEZA ȘI NEATENȚIA LA VOLAN POT UCIDE!

0
50

La data de 20 noiembrie a.c., în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național, polițiștii rutieri sătmăreni au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză și al utilizării telefonului mobil, la volan.

În urma abaterilor constatate, polițiști au aplicat peste 155 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 51 000 lei.

De asemenea, au fost reținute 16 permise de conducere, dintre care 12 pentru
nerespectarea regimului legal de viteză.

Astfel, 12 conducători auto, cu vârste cuprinse între 24 și 52 de ani, au fost depistați circulând cu viteze cuprinse între 104 și 160 km/h pe tronsoane de drum unde limita de vitează maximă legală admisă este de 50, 90, respectiv 100 km/h.

Totodată, conducătorilor auto li s-au transmis recomandări cu privire la pericolele la care se expun prin utilizarea telefonului mobil la volan și prin nerespectarea regimului legal de viteză.

Astfel,

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă!

Viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!

Nu în ultimul rând, conducătorilor auto începători li se recomandă să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

De asemenea, le reamintim conducătorilor auto că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

Pentru cei care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon în timpul condusului, riscurile de implicare într-un eveniment rutier cresc.

Este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare.

Comentarii Facebook