Activități informativ-preventive desfășurate de polițiști în Punctul de Trecere a Frontierei Petea

În contextul desfășurării Festivalului de muzică Untold, astăzi, 3 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au

0
58

În contextul desfășurării Festivalului de muzică Untold, astăzi, 3 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat, alături de polițiștii din cadrul Serviciului Teritorial a Poliției de Frontieră Satu Mare activități infromativ-preventive.

Activitățile au avut loc în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, scopul acestora fiind prevenirea consumului și traficului de substanțe interzise.

În cadrul activităților informativ- preventive, polițiștii sătmăreni urmăresc conștientizarea de către cetățeni a vulnerabilităților asociate consumului de substanțe interzise, în sfera dezvoltării fizice, psihice, sociale și emoționale.

În discuțiile abordate  cu cetățenii, polițiștii le atrag acestora atenția asupra urmărilor grave pe care consumul sau traficul de droguri le are atât asupra propriei persoane, cât și asupra celor din jur, pe termen scurt și lung.

Totodată, cetățenilor le este expusă realitatea juridică și socială, în cazul comiterii de infracțiuni de orice natură, și în mod expres, pe linie de consum sau trafic de droguri.

Cetățenii care s-au prezentat, astăzi, la controlul de frontieră pentru intrarea  în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea au avut ocazia să încerce ochelarii speciali care simulează efectele consumului de alcool sau droguri și care distorsionează realitatea.

Astfel, fiecare persoană care și-a dorit, a testat, cu mintea limpede, ochelarii, putând astfel, să înțeleagă mai bine efectele devastatoare ale consumului de substanțe interzise și modul în care acesta afectează echilibrul, viteza de reacție, capacitatea de coordonare a mișcărilor, percepția falsă a formei, spațiului, distanței, afectarea concentrării, a atenției și a raționamentului analitic.

Polițiștii sătmăreni au ca deziderat siguranța comunității, mesajul acestora fiind:

SPUNE NU DROGURILOR!

 

 

Comentarii Facebook