Ai putea sa locuiesti intr-un oras care se numeste asa? Vezi cateva denumiri incredibile de localitati :)

Limba română este plină de capcane, iar denumirile oraşelor sau comunelor stau mărturie pentru asta. Două localităţi de la noi din ţară au devenit faimoase printre străini, care le-au trecut pe harta celor mai obscene aşezări din Europa din cauza numelui pe care îl poartă. Dar nici americanii nu stau mai bine…

Spermezeu (Bistriţa-Năsăud) Deşi este uşor să i se atribuie un sens în limba română, numele satului Spermezeu provine de fapt dintr-un toponim maghiar.

Veneţia de Sus şi de Jos (Braşov) Dacă Veneţia este amplasată la mare în Italia, Veneţia din România este munţi, în Ţara Oltului.  „Trebuie precizat că pronunţia corectă este cu accentul pus pe silaba «ţi» din cuvântul Veneţia. Numele celor două localităţi vine de la râul Vineţia”, explică Ionel Boamfă, lector doctor la Facultatea de Geografie şi Geologie a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi.

Satchinez (Timişoara) „Cuvântul Satchinez vine de la Sat Chenez. În limba maghiară, «chenez» înseamnă cneaz. După unul dintre aceştia s-a dat numele Sat Chenez, cel mai probabil în cinstea lui Pavel, unul dintre cneazii distinşi în luptele cu turcii”, precizează Ionel Boamfă.

Trei Sate (Mureş) „În unele zone, un cătun ce are de la cinci case în sus se cheamă sat. În acest caz, numele satului «Trei Sate» vine de la unirea a trei aşezări”, explică Boamfă. Moldovenii au talent la nume amuzante de localităţi. Vezi aici ce spun specialiştii în toponimie Băicoi (Prahova) Este printre cele mai cunoscute localităţi cu nume haios, dar etimologia numelui risipeşte elementele tendenţioase. „Denumirea s-a format prin folosirea sufixului «oi» la numele «Baicu». Nu are nicio legătură cu alte conotaţii”, încheie Ionel Boamfă. Alte nume amuzante:

Vâlcea: Cracii Doamnei, Măciuca, Mădulari

Bistriţa-Năsăud: Şanţ

Prahova: Urlaţi

Gorj: Borăscu Harghita: Liban

Vrancea: Vârteşcoiu

Ilfov: Afumaţi

Buzău: Udaţi-Mânzu

Argeş: Miroşi

Alba: Cioara de Sus

Dolj: Coţofenii din Dos

Brăila: Vărsătura

-166574 213224_articol  doua-localitati-din-romania-trecute-pe-harta-celor-mai-obscene-asezari-din-europa-ce-socheaza-la-ele-166572

 

Pula, Croatia

4968256752_52ae13c690_z

Penistone, Marea Britanie

Dildo, Canada

Fucking, Austria

Crapstone, Marea Britanie

Intercourse, Pennsylvania, Statele Unite

Boring, Oregon, Statele Unite

Accident, Maryland, Statele Unite

Wetwang, Marea Britanie

Hell, Michigan, Statele Unite

Hooker, Oklahoma, Statele Unite

Embarrass, Minnesota, Statele Unite

Bird in Hand, Pennsylvania, Statele Unite

Titty Ho, Marea Britanie

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 19 aprilie, 2013

1 Comment

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.