Asociația SamStudia vă invită la cea de-a doua proiecție din noul sezon de filme documentare: KineDok powered by One World Romania

Asociația SamStudia vă invită la cea de-a doua proiecție din noul sezon de filme documentare: KineDok powered by One World Romania

Asociația SamStudia vă invită la cea de-a doua proiecție din noul sezon de filme documentare: KineDok powered by One World Romania

Miercuri, 11 iulie, continuă cea de-a patra ediție a programului internațional KineDok powered by One World Romania cu multipremiatul documentar “Funne: Visând la mare”, ce va fi proiectat la Zeppelin Pub (bd. Lucaciu, nr. 13), de la ora 20:00.

Programul KineDok este coordonat la nivel național de Asociația One World Romania, implementat la nivel local de Asociația SamStudia, având drept parteneri Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare și Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte, proiecțiile fiind sub formă de cineclub și desfășurându-se pe tot parcursul anului în spații cât mai accesibile. Publicul are ocazia să vadă o selecție deosebită de filme, care nu circulă în cinematografele obișnuite și la care altfel nu ar avea acces. Mai mult decât atât, KineDok trece dincolo de experiența pasivă a sălii tradiționale de cinema, organizând după proiecțiile de film, dezbateri angrenante între public și diverși invitați locali și internaționali. Publicul are astfel ocazia să se implice activ în discuții cu regizori, protagoniști și specialiști din diferite domenii, și să rămână astfel conectat nu doar la actualitatea românească ci și la evenimente curente de natură culturală, socială și politică din întreaga lume.

Sinopsis film: Într-o zi, în Daone, un mic sat de munte italian, un grup de bunicuțe vesele, condus: de înrăita fumătoare plină de franchețe Erminia, de simpatica Jolanda și de pragmatica Armida, încep să planifice o călătorie pentru comemorarea celei de-a 20-a aniversări a clubului Rododendro. Se pun repede de acord cu o excursie la mare, unde mulți dintre cei mai dragi membri ai clubului nu s-au aventurat niciodată. Nici măcar o dată. Dar oare cum vor strânge suficienți bani pentru ca toată lumea să se poată bucura de mare? Directorul Katia Bernardi surprinde cu veselie această capricioasă poveste a femeilor aflate pe punctul de a porni într-o mare aventură – subliniind faptul că visele nu îmbătrânesc niciodată, iar vârsta nu trebuie niciodată să limiteze visarea. Narațiunea energică, o coloană sonoră curajoasă și o distribuție de personaje încântătoare accentuează calitatea de „basm” a filmului în care bunicuțele își indeplinesc visele și multe altele.

 

Trailer film: https://vimeo.com/151285245

 

În cadrul programulul anual KineDok în Satu Mare, Asociația SamStudia vă invită să vizionați filme documentare internaționale cu tematici foarte diverse, după următorul program:

1 August 2018 / ora 20:00 / Campionul din Balcani

22 August 2018  / ora 20:00 / Tren spre maturitate – Reményvasút (HU)

12 septembrie 2018  / ora 20:00 / Mulțumesc pentru ploaie

3 octombrie 2018 / ora 18:00 /  Țara moartă

24 octombrie 2018 / ora 18:00 /  Luna din tine

14 noiembrie2018 / ora 18:00 / ULTRA (HU)

5 decembrie 2018 / ora 18:00 / Daliborek și lumea lui albă

 

Vă așteptăm cu mult drag la proiecțiile film, precum și la discuțiile educative și interesante, ce vor avea loc la închierea fiecărui eveniment!

 

ORGANIZATOR LOCAL:  Asociația SamStudia – organizația tinerilor și studenților sătmăreni

PARTENERI LOCALI: Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare, Zeppelin Pub

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE:  oneworld.ro| kinedok.net

PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival (Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)

CU SPRIJINUL: Centrul Național al Cinematografiei

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 10 iulie, 2018

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.