Copiii și tinerii din Tabăra ,,Pe ulițele satului” Negrești-Oaș au fost informați de polițiștii sătmăreni

Vacanța de vară este perioada în care copiii se bucură de activități în aer liber în cadrul taberelor de vară, căutând aspecte de noutate.

0
45

Vacanța de vară este perioada în care copiii se bucură de activități în aer liber în cadrul taberelor de vară, căutând aspecte de noutate. Astfel, Muzeul Țării Oașului vine în întâmpinarea lor, organizând  proiectul “PE ULIȚELE SATULUI”  proiect care are ca principal obiectiv cunoașterea tradițiilor oșenești, dar și activiăți prin care copiii acumulează experiențe si amintiri inedite.

În acest context, în data de 11 august a.c.,  politiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Satu Mare, împreună cu politiștii din Cadrul Compartimentului Criminalistic Negrești-Oaș, la invitația organizatorilor, au desfășurat activități preventive și de informare cu privire la consumul de droguri și alcool.

Tinerii s-au bucurat și de prezentarea instrumentelor necesare în cadrul procedurii desfășurării activităților specifice ce trebuie efectuate în vederea administrării probatoriului și dovedirii vinovăției, instrumente prezentate de polițiștii din Cadrul Compartimentului Criminalistic Negrești-Oaș.

Prin acest tip de activități, politiștii le-au adresat beneficiarilor recomandări referitoare la modalitatea de prevenire a consumului de substanțe cu efect psihoactiv, precum și despre instituțiile care oferă sprijin celor care doresc să renunțe la consumul acestor substanțe.

La activități au participat aproximativ 60 de copii si tineri din cadrul mai multor unități de învățământ, cu vârste cuprinse intre 4 si 16 ani, precum și 20 de adulți.

Scopul acestor acțiuni, care vor continua pe tot parcursul vacanței , este acela de a îndruma tinerii să își petreacă timpul în siguranță.

 

 

Comentarii Facebook