Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a – etapa specială

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a – etapa specială

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a – etapa specială

La etapa specială a examenului de Evaluare Națională s-au înscris 2 absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Satu Mare.
Luni, 29 iunie, se desfășoară proba scrisă la Limba și literatura română, după care urmează marți, 30 iunie, proba la Matematică, iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă. Probele încep la ora 9:00 și se desfășoară în centrul de examen de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare.
Primele rezultate se vor afișa joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui, conform prevederilor Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD).
Eventualele contestații pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video și sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție și protecție stabilite în contextul pandemiei COVID-19.
Ministerul Educației și Cercetării pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 29 iunie – 2 iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 3 iulie, între orele 8:00 -14:00.
Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 29 iunie, 2020

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.