Forum Național la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, inițiat de către Asociația MULTISALVA din Satu Mare

În data de 29.09.2022, în cadrul proiectului  cu titlul „Urmărirea plasticului de la sursă până la mare: Plan de acțiune integrat Tisa-Dunăre, pentru eliminarea

0
55

În data de 29.09.2022, în cadrul proiectului  cu titlul „Urmărirea plasticului de la sursă până la mare: Plan de acțiune integrat Tisa-Dunăre, pentru eliminarea poluării cu plastic a râurilor” , Tid(y)Up, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea INTERREG, de către Fondul European de Dezvoltare Regională, cofinanțat de Uniunea Europeană și Statul Român, a avut loc la București Forumul Național intitulat: ”Îmbunătățirea managementului calității apei” inițiat de către Asociația Multisalva.

La forum au fost invitați reprezentanți ai instituțiilor publice centrale din domeniul protecției mediului și a apelor române și a avut ca scop informarea acestora despre activitățile și rezultatele proiectului, respectiv identificarea soluțiilor la nivel național și internațional, privind protejarea apelor curgătoare, și implicit a mediului.

La Forumul Național, susținut la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor au participat și au luat cuvântul:

TÁNCZOS Barna – Ministrul Mediului Apelor și Pădurilor

HANKÓ Gergely – Director general – Asociația Maghiară a Întreprinderilor de Mediu, manager Cupa PET – Ungaria

KOVÁCS Ádám – Expert tehnic – Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea

VOGEL Brigit – Secretar Executiv– Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea

Fülep Szabolcs – Președinte – Asociația Multisalva Satu Mare

Proiectul Tid(y)Up, implementat de către 10 parteneri de proiect din 7 țări (Ungaria, România, Bulgaria, Austria, Ucraina, Serbia, Slovacia) urmărește reducerea poluării cu plastic și îmbunătățirea calității apei din Tisa și secțiunea inferioară a Dunării, prin creșterea gradului de conștientizare a actorilor cheie și a publicului pe această temă, îmbunătățirea cooperării între părțile interesate și dezvoltarea instrumentelor inovatoare pentru un management mai bun. Partenerul de proiect din România este Asociația MULTISALVA, avându-l ca președinte pe dl. Fülep Szabolcs.

Informații despre proiect: https://www.interreg-danube.eu/approved-projects/tid-y-up                                                                                     

 

 

 

 

Comentarii Facebook