marți, iulie 23, 2024
No menu items!

AcasăSPORTGorguet Maidelines la a patra medalie națională, la judo, în culorile CSM...

Gorguet Maidelines la a patra medalie națională, la judo, în culorile CSM Olimpia Satu Mare

Sportiva de la CSM Olimpia Satu Mare, Gorguet Maidelines scrie istorie în judoul sătmărean, cucerind în acest an a

Sportiva de la CSM Olimpia Satu Mare, Gorguet Maidelines scrie istorie în judoul sătmărean, cucerind în acest an a patra medalie de aur la senioare într-o competiție organizată de Federația Română de Judo.

Sportiva din Cuba, ce a dobândit cetățenia română, a câștigat aurul la Naționale chiar acasă, la Satu Mare, după ce s-a impus în concursul de Ne-Waza (luptă la sol), la categoria +63 kg. Este probabil cea mai dificilă categorie, una la care la feminin urcă pe tatami sportive și de peste 100 kg. Gorguet Maidelines a întâlnit-o în finală pe conaționala sa, sportiva selecționată de la Rapid, Narino (195 cm, 112 kg), pe care a învinso. Totodată, cubaneza noastră a învins în semifinală pe Paula Paștiu de la CSM Olimpia Satu Mare, aceasta din urmă cucerind medalia de bronz.

Înaintea acestei competiții judoka prezenți la Satu Mare s-au luptat pentru Cupa României în stilul clasic.

Gorguet Maidelines a cucerit medalia de aur la categoria -70 kg, aceeași categorie, la care a devenit campioană națională în acest an. Cubaneza a mai obținut o medalie de aur în acest an, devenind campioană la categoria open.

Gorguet Maidelines este noua speranță al sportului sătmărean, având planuri îndrăznețe pentru viitor, chiar calificarea la Jocurile Olimpice din 2028, Los Angeles. Ea a participat cu selecționata României la Cupa Europeană, organizată la Celje, Slovenia, obținând locul 7, iar peste două săptămâni va participa în Tallinn, Estonia, la Campionatul Mondial.

La Cupa României și Campionatul Național Ne-Waza, organizat pentru seniori și senioare, CSM Olimpia Satu Mare a mai fost reprezentată și de elevii antrenorului Marian Halas.

⁠Paula Paștiu, pe lângă medalia de bronz, obținută la CN Ne-Waza, a mai câștigat locul trei și la Cupa României (categoria +78 kg).

La Cupa României Ilie George (90 kg) a obținut medalia de argint, Adina Micaș (78 kg) a câștigat locul 3, iar Antonio Ilie (+100) s-a clasat pe locul 5.

 

 

Comentarii Facebook
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.