În Sala Cinematografului din Tășnad a avut loc o întâlnire, în cadrul proiectului „De la copilărie la adolescență”

Astăzi, 17 august a.c., în Sala Cinematografului din Tășnad, a avut loc întâlnirea din cadrul proiectului „De la copilărie la adolescență”

0
54

Astăzi, 17 august a.c., în Sala Cinematografului din Tășnad, a avut loc întâlnirea din cadrul proiectului „De la copilărie la adolescență”, desfășurat de către Compartimentul de Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare.

Scopul proiectului este prevenirea victimizării minorelor, ca urmare a apariției unei sarcini nedorite și vizează adolescentele aflate în asistență maternală sau în cadrul altui serviciu social, aflat în subordinea DGASPC Satu Mare.

Participanți la această întâlnire au fost reprezentantele DGASPC Satu Mare, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, precum și reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea.

Dacă într-o primă întâlnire, care a avut loc pe raza orașului Tășnad, cu tinerele și asistentele lor maternale, subiectul abordat a fost „Sarcinile nedorite și abuzul sexual”, în această întâlnire tema de discuție a fost ,,Traficul de persoane”.

Acest subiect va fi abordat, în cadrul întâlnirilor viitoare și cu tinerele și asistentele maternale de pe raza municipiului Satu Mare, a orașului Carei și a localității Lipău, deoarece publicul țintă căruia se adresează acest proiect îl reprezintă tinerele aflate în asistență maternală, precum și asistenții maternali din întregul județ.

Ce este traficul de persoane și care sunt formele acestuia?, Ce măsuri trebuie respectate, pentru a nu deveni victime ale traficului de persoane?, Care sunt consecințele fizice și mai ales psihologice ale unei astfel de situații nefericite?,  Care sunt metodele cele mai frecvent folosite de către membrii rețelelor de trafic de persoane pentru a-și racola victimele? sunt câteva din întrebările la care au răspuns reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea și ai Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

În viitor, se vor desfășura întâlniri similare, cu tinerele și asistentele maternale din județul Satu Mare, în cadrul cărora se vor aborda și alte subiecte de interes pentru adolescentele aflate la această vârstă delicată și plină de provocări.

Acționând ca o echipă, vom contribui la informarea, sensibilizarea și conștientizarea în rândul tinerelor cu privire la problematica sarcinilor nedorite și a abuzurilor de orice tip și la o îmbunătățire a calității vieții acestora.

 

 

Comentarii Facebook