Interviu cu dr. Cristina Săvianu , medic veterinar in cadrul cabinetului veterinar Alfa Dog

Interviu cu dr. Cristina Săvianu , medic veterinar in cadrul cabinetului veterinar Alfa Dog

Interviu cu dr. Cristina Săvianu , medic veterinar  in cadrul cabinetului veterinar Alfa Dog

smlive.ro:  – In primul rand, te rugam sa ne spui cateva cuvinte despre tine.

dr. C.S.:  – Ma numesc  Cristina Săvianu am urmat Colegiul National Doamna Stanca profil stiinte ale naturii in Satu Mare si apoi am decis ca singura optiune sa fie Facultatea de Medicina Veterinara Cluj Napoca dar meseria si pasiunea si mai mare a venit in primii ani de facultate cand am vazut concret cum putem ajuta animalele si in ce consta aceasta meserie.

smlive.ro: – Ce te-a determinat sa alegi aceasta meserie?

dr. C.S.:  -Am ales aceasta meserie din dorinta de a ajuta animalele si in acelasi timp provocarea, de a diagnostica animale care nu pot sa ne spuna suferinta lor.

smlive.ro: – De ce calități este nevoie pentru a practica medicina veterinară?

dr. C.S.:  -Pentru practicarea medicinei veterinare e nevoie de invatare si documentare continua si rabdare atat cu animalele cat si cu oamenii, care isi doresc efecte instant.

smlive.ro: – Este mare pasul de pe bancile scolii la munca propriu zisa de medic veterinar?

dr. C.S.:  – Este foarte mare pasul intre a invata si participa la procesul medical si a-ti asuma responsabilitatea in realizarea unui tratament de succes.

smlive.ro: – Cum ti se pare munca in cadrul echipei Alfa Dog?

dr. C.S.:  -In echipa Alfa dog este o atmosfera de prietenie si ajutor reciproc ceea ce ma face sa spun doar atat: nu ma simt ca merg la servici!

smlive.ro: – Profesia de medic veterinar nu inseamna doar joaca cu animale inofesnive ci si apropierea de animale fioroase care pot fi periculoase? Cum iti invingi teama de animale care pot fi periculoase cand le tratezi?

dr. C.S.:  -Profesia de medic veterinar nu e o joaca, chiar daca vin o multime de animale mici si dragalase  dar provocarea e la animale suferinde ceea ce le face sa fie periculoase, iar atunci trebuie sa fim foarte atenti si sa aplicam masuri de preventie si contetie, deoarece pot fi foarte imprevizibile. Nu am avut niciodata teama de animale, uneori nu tin cont ca pot fi muscata sau zgariata si sar inconstienta sa ajut animalele, dar toate astea facand parte din meserie.

smlive.ro: – Ce animal nu ai vrea sa iti intre niciodata in cabinet?

dr. C.S.:  -Sincer nu am nici un animal de care as putea spune ca nu l-as vrea ca pacient , imi plac provocarile, asa ca orice animal este binevenit!

smlive.ro: – Care este cel mai neobisnuit animal pe carer l-ai tratat?

dr. C.S.:  -Cel mai neobisnuit animal tratat a fost un sconcs in timpul facultatii. A fost o adevarata provocare, si da am facut de 4 ori baie sa scap de miros

smlive.ro: – Care a fost cea mai frumoasa experienta de cand esti medic?

dr. C.S.:  – Una din experientele cele mai frumoase, ca medic au fost mereu operatiile. Mai exact preferatele mele, operatiile de cezariana cand dupa tot efortul depus auzi primul zgomotul al vietii “scancitul puilor”.

smlive.ro: – Care este animalul preferat si de ce?

dr. C.S.:  -Cateii si caii au fost dintotdeauna animalele mele preferate datorita inocentei si intelingentei lor.

smlive.ro: – Care este cel mai mare pacient pe care l-ai consultat, dar cel mai mic?

dr. C.S.:  -Cel mai mare pacient a fost un bivol iar cel mai mic un pui de liliac.

smlive.ro: – Cate animale consultati, in medie, intr-o zi?

dr. C.S.:  -Tratam si consultam un numar atat de mare pe zi ca nu apuc sa le tin numarul.

smlive.ro: – Din perspectiva unul medic veterinar, este corect de a avea un animal de companie acolo unde crește un copil mic?

dr. C.S.:  -Da, este foarte corect de a avea un animal de companie unde creste un copil mic, nepotii mei cresc impreuna cu catelusa si pisica mea. Eu chiar as indica sa creasca impreuna armonios dar animalutele sa fie  deparazitate si tratate corespunzator.

smlive.ro: – Cum ai defini succesul in cariera de medic veterinar?

dr. C.S.:  -Succesul in cariera de medic e cand animalele care iti trec pragul merg sanatoase acasa.

smlive.ro: – Un mesaj pentru cititorii smlive.ro?

dr. C.S.:  -Mesajul meu pentru cititorii smlive.ro este sa aiba grija de animalele lor si sa le ofere atentia si timpul cuvenit si oricand au intrebari sau probleme cu patrupezii lor sa nu ezite sa ne contacteze la cabinetul nostru din Satu Mare str. Fragilor nr.16-18.

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 03 septembrie, 2018

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.