Mesajul zilei din partea Poliției Satu Mare este dedicat atât copiilor, cât și adulților

Mesajul zilei din partea Poliției Satu Mare este dedicat atât copiilor, cât și adulților

Mesajul zilei din partea Poliției Satu Mare este dedicat atât copiilor, cât și adulților

STRADA NU E LOC DE JOACĂ

Pentru copii, orice loc poate fi transformat instant într-un loc de joacă. E rolul nostru, al adulţilor din viaţa lor, să-i învăţăm că unele locuri merită să fie privite cu seriozitate, dar şi să le oferim suficiente posibilităţi de a se juca în siguranţă. Parcurile, locurile de joacă pentru copii, curtea casei, terenurile de sport împrejmuite sunt locuri ideale pentru jocurile copilăriei.

Învăţaţi copiii să nu se joace în apropierea drumurilor publice.  O minge ajunsă în şosea e suficient de importantă pentru copil încât să uite tot ce l-aţi învăţat până atunci despre siguranţa pe stradă. ,,Cere ajutorul unui adult pentru a-ţi recupera mingea sau alte obiecte ajunse în stradă!” este mesajul pe care îl transmitem copiilor ori de câte ori avem ocazia.

Trotineta, rolele, skateboardul şi alte mijloace de deplasare cu roţi nu ne transformă statutul de pietoni. Aşadar, chiar şi atunci când copiii se folosesc de ele, ei rămân tot pietoni şi respectă regulile de circulaţie specifice pietonilor. ,,Mergi pe trotuar!”,,,Traversează în ritm grăbit, dar fără viteza celui care aleargă!”, ,,Asigură-te de două ori înainte de a traversa o dată!” sunt câteva sfaturi pe care le puteţi da copiilor, adolescenţilor şi vouă înşivă atunci când ieşiţi la plimbare pe roţi mici.

 

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 09 octombrie, 2018

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.