Prima ediție a Târgului comun al locurilor de muncă Carei (RO) -Nyirbator (HU)

0
16
Prima ediție a Târgului comun al locurilor de muncă Carei (RO) -Nyirbator (HU), având ca tematică:”Industrie și meserii in zona transfrontalieră Carei-Nyirbator”, s-a desfășurat astăzi la castelul Karolyi.
Tot la castel a avut loc azi un Forumul comun al pieței muncii Carei-Nyirbator, la care au participat cu standuri proprii firme și instituții de învățământ din municipiu.
În deschiderea evenimentului, au fost prezentate obiectivele proiectul implementat în parteneriat cu Nyirbator, respectiv situația existentă pe piața muncii la nivelul județului Satu Mare.
În cadrul forumului, participanții au purtat discuții pe tema ”Producătorii industriali locali si criza meseriașilor calificați”. Un accent deosebit a fost pus pe identificarea atitudinii tinerilor și ale nevoilor acestora din punctul de vedere al integrării în muncă.
Evenimentele au fost organizate în cadrul proiectului ROHU395 CO-LABOUR “Cooperation between Nyirbator and Carei for improving employment and promote development based on their endogenous potential” (Cooperare între Carei și Nyirbator pentru îmbunătățirea ocupării forței de muncă și promovarea dezvoltării bazate pe potențialul lor endogen”).
Comentarii Facebook