Problema lipsei și a calității apei va fi rezolvată definitiv la Negrești-Oaș

0
30

 

Primarul Aurelia Fedorca a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, investiție prin care vom duce apa și canalizarea până la ultima casă, inclusiv în tot cartierul Tur.
Lucările vor consta în extinderea rețelelei de apă și canalizare în orașul Negrești-Oaș, cartier TUR și zona Luna-Talna, rețea de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 36 km cu 1100 branșamente, respectiv extinderea rețelei de canalizare și construirea rețelei noi de canalizare, pe o lungime de aproximativ 50 km.
Beneficiarii celor 36 km de rețea nouă de apă vor fi cetățenii care locuiesc pe tronsoanele pe care nu există rețea de apă, de pe următoarele străzi: Pădurii, Vâltori, 1 Iunie, Borcutului, Cherechiș, Corni, Dâmbeni, Gozureni, Ion Creangă, Livezilor, Luna, Pietrosului, Poptileni, Salcâmului, Tineretului, Tudor Vladimirescu, Valea Cerbului, Victoriei, Zorilor, Cartier TUR și zona Talna și Luna.
Pe de altă parte, rețeaua de canalizare va fi extinsă pe tronsoanele pe care nu există, de pe următoarele străzi: Borcutului, Dumbrava, Valea Cerbului, Victoriei, Viitorului, Zorilor, Cherechiș, Corni, Dâmbeni, Gara Nouă. Gozureni, Ion Creangă, Lăcrimioarelor, Livezilor, Luna, Nuferilor, Pădurii,Pădurii, Pietrosului, Podului, Poptileni, Rozelor, Salcâmilor, Speranței, Stejarului, Tineretului, Tudor Vladimirescu, Vâltori, Victoriei.
În cadrul acestui proiect va fi realizată și aducțiunea de la noua captarea de apă brută la suprafață pe Talna, iar astfel vom rezolva pentru totdeauna problema presiunii și calității apei, până la ultima casă.
Lucrările vor fi executate de compania Cornell’s Floor SRL în cadrul componentei „Extinderea sistemului de alimentare cu apă în Negrești-Oaș și Certeze și a sistemului de canalizare din aglomerarea Negrești-Oaș”, termenul de execuție fiind de 22 de luni.
Investiția va fi realizată în cadrul unui proiect mai amplu la nivel județean, „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare, Regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020”, finanțat din fonduri europene prin POIM 2014-2020, cu o valoare totală de peste 200 de milioane de euro.
După finalizarea investiției, problema lipsei și a calității apei va fi rezolvată definitiv la Negrești-Oaș.
Comentarii Facebook