Se extind serviciile turistice din județul Satu Mare și se înființează o nouă bază Salvamont la Bătarci

În vederea amenajării acestei noi baze, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind preluarea în domeniul public al Județului Satu Mare

0
209

În vederea amenajării acestei noi baze, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind preluarea în domeniul public al Județului Satu Mare a unui teren intravilan în suprafață de 1.280 mp, situat în localitatea Bătarci, destinat înființării unei baze Salvamont.

Pe acest teren se va monta o clădire modulară cu toate dotările necesare Serviciului Salvamont pentru a se putea interveni de urgență în caz de accidente montane. La noul punct Salvamont va fi amenajată o pistă pentru elicoptere, iar proiectul mai prevede dotarea bazei cu un ATV și o mașină de intervenție care vor deservi zona.

Odată cu amenajarea noii baze Salvamont, Consiliul Județean Satu Mare, în parteneriat cu Primăria Bătarci, intenționează să dezvolte traseele turistice din zonă, inclusiv traseele montane de „via ferrata” din peretele Măgura Bătarciului. Vom lega astfel zona turistică a Bătarciului de pensiunile turistice din apropiere și zona piemontană a Oașului.

 

 

 

Comentarii Facebook