Trista poveste a unei beneficiare a Adăpostului de Noapte din Satu Mare

S-ar putea să o cunoașteți de undeva de pe stradă. S-ar putea să o fi observat pe undeva plimbându-se cu privirea în gol.

0
36

„S-ar putea să o cunoașteți de undeva de pe stradă. S-ar putea să o fi observat pe undeva plimbându-se cu privirea în gol. E Varga Katalin și are 54 de ani. Un om al străzii ca mulți alții pe care i-ați mai văzut în trecere sau despre care ați auzit. Cândva a avut și ea o casă, părinți și frați. Odată cu moartea părinților s-a dus tot, casă, familie, viață. Și pentru Varga Katalin a fost mult prea greu să depășească toate greutățile.

În urmă cu 20 de ani, fiica ei, Carmen, a fost ucisă. O altă mare durere care a făcut din Katalin omul care să nu mai poată spera. Dormind pe străzi, i-au înghețat picioarele. De zece ani trăiește cu picioarele tăiate. Fără acte de identitate, fără nicio speranță, înainte de Crăciun, anul trecut, Varga Katalin a ajuns la Adăpost. A primit haine, căldură, hrană, un acoperiș deasupra capului. Sprijinită de specialiștii Centrului Social de Urgență, are act de identitate.

Din această săptămână, Varga Katalin are și certificat de încadrare într-un grad de handicap. Și, mai mult decât atât, are speranța că va fi bine!

Beneficiarii Adăpostului de noapte sunt oameni ca noi!”

 

Direcția de Asistență Socială Satu Mare

 

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.