Vizită a polițiștilor din județul Satu Mare, în cadrul taberei școlare de la Luna Șes

Polițiștii de siguranță școlară, împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și în colaborare cu

0

Polițiștii de siguranță școlară, împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și în colaborare cu Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare, continuă activitățile preventive și în vacanță, în scopul prevenirii și descurajării consumului de alcool și droguri în rândul minorilor.

Miercuri, 3 iulie a.c., polițiști din structura de siguranță școlară, specialiști din cadrul centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog, în colaborare cu Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare au desfășurat activități de prevenire a consumului de alcool și droguri, în rândul minorilor, în cadrul taberei de vară organizată de Protopopiatul Ortodox Român Oaș și Schitul Sf. Arhimandrit Ștefan Luna Șes din oraș Negrești-Oaș.

În cadrul acestor activități, au fost transmise informații cu privire la aspectele de bază și specifice în domeniul drogurilor legale și ilegale, modalitățile de prevenire a consumului, efectele acestor substanțe, factorii de risc și de protecție în domeniul reducerii cererii de droguri, semnele consumului acestora precum și cu privire la serviciile specializate de asistență oferite.

Elevii au avut ocazia de a participa la activități interactive, în care au fost provocați să identifice cauzele, consecințele, respectiv soluțiile la consumul de alcool și droguri în rândul tinerilor, activitatea practică desfășurată cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont Satu Mare având cel mai mare impact asupra conștientizării riscurilor la care se expun consumatorii.

Cu ajutorul ochelarilor speciali, doritorii au experimentat realitatea prin ,,lentila drogurilor și a alcoolului”, având ocazia să conștientizeze cu mintea limpede efectele consumului acestora, modul în care realitatea este percepută diferit, la nivel de distorsionare a formei, distanței, mărimii.

Activități similare vor continua pe toată durata sezonului estival, polițiștii fiind aproape de comunitatea sătmăreană prin activități de informare, sensibilizare și conștientizare axate pe această problematică.

 

Comentarii Facebook