Atenţie! Poţi fi infectat chiar dacă testul RT-PCR e negativ

După ce un studiu MedLife a arătat că testele rapide nu sunt atât de eficiente, putând detecta doar unul din două cazuri pozitive

0
62

După ce un studiu MedLife a arătat că testele rapide nu sunt atât de eficiente, putând detecta doar unul din două cazuri pozitive, iată că nici testele RT-PCR nu sunt 100% sigure. Analizând peste 50.000 de probe de tip RT-PCR, OK Medical a ajuns la concluzia că testarea trebuie făcută doar după apariția simptomelor, pentru a avea un rezultat corect.

„Spre deosebire de variantele anterioare SARS-CoV-2, tulpina Delta poate fi detectabilă doar după momentul apariției simptomelor. În conformitate cu recomandările CDC, diagnosticarea infecției se recomandă a fi efectuată cumulând rezultatul testului cu simptomatologia și istoricul pacientul. Astfel, un rezultat RT-PCR NEGATIV, în prezența simptomelor specifice, NU exclude infecția SARS CoV-2, recomandarea FERMĂ fiind de izolare și retestare într-un interval de 48-72 ore”, se arată în comunicatul publicat pe Facebook de centrul de testare.

Citiți continuarea pe click.ro, click aici

 

 

Comentarii Facebook