Restaurantul „La Pescărița și Vânătorul” este un restaurant “a la carte” cu specific pescăresc şi vânătoresc din Satu Mare Calea Odoreului nr.46A, cu tematică și personalitate, unde sunt așteptați toți sătmărenii curioși în ceea ce privește o ambianță clasică cu decorațiuni legate de cele mai vechi îndeletniciri ale omului, vânatul și pescuitul și preparate culinare din ingrediente apreciate de specialiști ca fiind sănătoase, cu valoare nutritivă foarte bună și mult mai naturale.
În acest context noi ne-am propus să aflăm mai multe detalii despre această afacere, despre lista de bucate și servicii oferite iar cea mai în măsură să ne satisfacă această curiozitate este chiar doamna Edita Ghilea –fondatorul și managerul Restaurantului „La Pescărița și Vânătorul„
smlive.ro: – Doamna Edita, de unde a venit ideea de a pune bazele acestui restaurant cu specific?
-
E.G.: Este o afacere de familie pornită din dorința de a extinde și îmbogăți pasiunea noastră pentru natură ,pentru vânătoare în cazul soțului meu, “vânătorul” , și pescuit în cazul meu , “pescărița” , de a o dezvolta spre gastronomie și buna dispoziție, de a împărtăși cu prietenii clipele de fericire și împlinire pe care ți le oferă petrecerea timpului în mediul tău preferat.
smlive.ro: – De unde provine carnea de vânat și de pește pe care o folosiți ca ingrediente pentru rețetele din meniul restaurantului?
-
E.G.: Simțindu-ne parte a economiei locale, susținem acest concept pe cât se poate, prin parteneriate cu furnizori preponderent din proximitate (pește, vânat, vinuri, carne de porc și pui, legume, zarzavaturi). Peștele vine în principal de la acvacultori zonali, pescari autorizați din zonă , Dunăre sau Deltă, iar vânatul de la asociații de vânătoare prin abatoare autorizate sau de la distribuitori specializați pe carne de vânat.
smlive.ro: – Puteți să ne dați câteva exemple de specialități care se află în paginile meniului restaurantului?
– E.G.: La noi gasiti : Delicatețuri vânătorești – Pastramă de căprioară, ceafă de mistreț, salamuri și cârnați de mistreț/cerb, mușchiuleț și cotlet afumat… si pescărești : pește de apă dulce sau oceanic afumat sau marinat, salate și icre de peste, piese intregi de pește umplut, hamsii prăjite, fructe de mare. Gătim din mistreţ , cerb, căprioară, iepure, fazan, raţă, crap, somn, păstrăv, doradă, știucă, șalău, caras și nu numai … De exemplu Friptura de cerb la cuptor cu piure de cartofi cu ceapă și mărar, Burger vânătoresc , Păstrăv la cuptor afumat cu legume si sos butter lemon, Saramură de crap. Puteți consulta meniul online pe https://lapescarita.ro/shop/ cu mențiunea că gătim la cerere , personalizat și diverse alte preparate.
smlive.ro: – Care sunt beneficiile consumului cărnii de vânat și de pește?
-
E.G.: Carnea de vânat provine de la animalele care trăiesc libere în natură, carnea lor nu conţine hormoni de creştere, antibiotice sau steroizi, iar peştele este o sursă excelentă de acizi esențiali, omega-3 și omega-6, proteine, vitamine , macro şi oligominerale ceea ce face aceste alimente mai valoroase si mai sigure din punct de vedere nutriţional.
smlive.ro: – Înafară de specificul vânătoresc și pescăresc al restaurantului „La Pescărița și Vânătorul„ cu ce se mai evidențiază pe piața locală afacerea pe care o conduceți?
-
E.G.: Suntem restaurant cu specific pescăresc şi vânătoresc, dar evident avem în meniu şi preparate din alte cărnuri, legume, paste etc.
Suntem un local potrivit pentru evenimente, care te așteaptă cu o atmosferă caldă și primitoare , un loc intim și confortabil, pentru a-ți sărbători ziua de naștere, botezul, logodna, majoratul sau orice alt tip de aniversare. Putem configura un meniu personalizat pentru a crea amintiri de neuitat. Alocăm în exclusivitate salonul pentru eveniment, grup mic sau mare, în zilele lucrătoare sau în weekend !!!
Totodata , facem catering pentru evenimente. Bufetele sunt o modalitate excelentă de a servi o varietate de mâncăruri într-un mod interactiv și plăcut in locatia dorita de client. Meniul este variat iar impreuna cu clientul putem creiona bufetul ideal pentru tematica și ambientul evenimentului , mâncare gustoasă și prețuri accesibile.
Și important , acceptăm la plată toate tipurile de vouchere, de masă, sociale, cadou, de vacanță.
smlive.ro: – Știm că sunteți iubitori ai naturii și ai timpului de calitate petrecut în mijlocul naturii, dar în epoca tabletelor și a inteligenței artificiale , mai există sătmareni amatori de petrecut timpul în natură și chiar de petreceri în aer liber? Aveți o ofertă pentru acești amatori ai patrecerilor în aer liber?
-
E.G.: Mă bucur pentru întrebare, o așteptam. Sustinem petrecerile în natură, cu ceaune și grătare !!! Putem fi partenerii organizatorului pentru orice eveniment privat sau corporate ( aniversare, petrecere de firmă, eveniment public…). Gătim și servim în locația clientului sau aleasă de el. Dispunem de recuzita necesară : grătare, ceaune, arzătoare, cuptorul vânătorului, utilitară frigorifică, bucătărie mobilă (rulotă). Puteți astfel asigura participantilor o experienţă culinară de neuitat. Puteți , de exemplu, să vă impresionați oaspeţii cu un purcel întreg, moale la interior, crocant la exterior, gătit într-un „cuptor” cu jarul la exterior , care gătește uniform friptura și oferă savoare preparatului ( purcelul se poate înlocui cu berbecuț, curcan, pui, iepure, pește … )
smlive.ro: – Este adevărat că aveți o echipă mobilă cu care vă puteți deplasa la evenimentele clienților și la festivaluri și evenimente în țară ? Puteți să ne dați exemple de ce puteți să oferiți clienților cu echipajul mobil ?
-
E.G.: Echipa mobilă sutem tot noi, eu și colegii. Ne împărtim și suplimentăm eforturile in astfel de cazuri. Participam la evenimente in principal cu tematica pește si vânat. Promovăm acvacultura românească și consumul de pește autohton. Invitați de cateva FLAG-uri din țară ( organizații cu rol de atargere de fonduri europene pentru acvacultura și pescuit ) am fost prezenți la Târguri de pește în Botosani, Târgu Mureș, Cheia-Prahova, Alba-Iulia, Carei, Satu Mare , unde s-a gătit doar pește, am participat la evenimente ale unor asociații de vânătoare gătind evident cu specific, dar și la evenimente la care „vedeta” a fost porcul sau „minuturile”.
smlive.ro: – Participați chiar și la consursuri de gătit?
-
E.G.: Da, am participat și la câteva concursuri de gătit în Oradea și la noi în Satu Mare, de unde am adunat cateva diplome locul 1 si 2 de care sunt mândră. Am fost și membră în juriul unor concursuri de gătit cu specific pescăresc și vânătoresc.
smlive.ro: – Știm că organizați și seri tematice. Ne puteți da câteva exemple?
-
E.G.: Facem seri tematice, cu meniu fix sau la liber, cu degustări de preparate culinare și băuturi, serate muzicale sau de petrecere. În acest sens, așteptăm idei și propuneri și din partea clienților.
smlve.ro: – Ce alte evenimente mai puteți să găzduiți ?
-
E.G.: Conferițe, ședințe, recepții. Punem la dispoziție videoprioector și ecran de proiecție. Găzduim pomeni și livrăm meniuri pentru pomeni.
smlive.ro: – Restauantul Pescarița si Vânătorul oferă și meniul zilei?
– E.G.: Avem și meniul zilei la prânz disponibil de miercuri până duminică între orele 12:00 și 16:00.
smlive.ro: – Care este mâncarea dumneavoastră preferată din meniul restaurantului pe care il conduceti?
-
E.G.: Tocăniță de somn ( Harcsa Porkolt )
smlive.ro: – Ce recomandați celor care nu sunt obișnuiți cu preparatele pescărești si vânătorești? Cu ce preparate să înceapă degustarea ?
-
E.G.: Salată de icre, jumeri de pește, pastramă de cerb, salam de mistreț.
smlive.ro: – În încheiere vă rugăm să vă adresați sătmarenilor și să le transmiteți un mesaj. Care ar fi mesajul dv. către sătmăreni?
-
E.G.: Începem sa ne săturăm de modernism. Revine moda retro. Haide atunci să gătim și să mâncăm sănatos,în armonie cu natura. Să fiți sănătoși și bucuroși !