duminică, mai 28, 2023
No menu items!

AcasăSPORTOina, declarată sportul naţional al României. Când este Ziua Națională a Oinei

Oina, declarată sportul naţional al României. Când este Ziua Națională a Oinei

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege prin care oina este declarată sportul naţional al României

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege prin care oina este declarată sportul naţional al României, iar 9 mai va fi instituită drept Ziua Naţională a Oinei, informează News.ro. Legea merge la promulgare.

„Oina este sportul naţional al României. Se instituie ziua de 9 mai Ziua Naţională a Oinei”, se arată în proiectul de lege adoptat de deputați. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.69/2000. Potrivit inițiativei legislative, Ziua Naţională a Oinei va fi marcată de către Federaţia Română de Oină şi de către membrii afiliaţi la aceasta, de către cluburi/asociaţii sportive, de către Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sportului, prin organizarea şi participarea la evenimente cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa şi de a promova importanţa practicării sportului naţional, oina, pentru sănătatea populaţiei.

Citiți continuarea pe libertatea.ro, click aici

 

 

 

Comentarii Facebook
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.