Interviu cu sătmăreanca Ramona, protestatara cu costum de vacă la supermarket

Interviu cu sătmăreanca Ramona, protestatara cu costum de vacă la supermarket

0
221

SMLIVE:  Spune-ne câteva cuvinte despre tine.

Ramona: Sunt un simplu om și atât este suficient să se știe despre mine.

SMLIVE: Ce te-a determinat să recurgi la gestul din supermarket când te-ai îmbrăcat într-un costum de vacă și ai avut pancarta ”FERMA ANIMALELOR” ?

R.: Metoda folosită de patronii acelui supermarket mi s-a părut cel puțin aberantă și am simțit nevoia de a răspunde pe măsură, prin acel gest.

SMLIVE: De ce ai ales costumul de vacă? Care este semnificația?

R.: Gardul folosit că metodă de separare a vaccinaților de cei nevaccinați, l-am văzut ca un țarc folosit pentru vite. Mi s-a părut că așa suntem considerați (indiferent că suntem vaccinați sau nu).

SMLIVE: Mesajul afișat ”FERMA ANIMALELOR” are o semnificație mai ascunsă, mai adâncă sau e vorba pur și simplu de comparația cu oamenii?

R.: Am dorit să fac referire la romanul distopic scris de George Orwell în august 1945 (adică imediat după războiul în care Germania a supus restul Europei la un set de experimente medicale pe prizonierii de război, acte medicale forțate, măsuri discriminatorii și abuzive, în fond exact cum se întâmplă în prezent în toată lumea) denumită astfel, în care era vorba despre un grup de animale de fermă care s-au revoltat împotrivă stăpânilor și care au dorit să creeze o societate liberă, egală și fericită.

SMLIVE: Care a fost feedback-ul primit în urma acestui protest? Cât de departe a ajuns gestul tău?

R.: Am auzit voci care au susținut ideea acestui „protest”, am observat faptul că multe persoane se simțeau deranjate de acele garduri amplasate, indiferent că erau vaccinate sau nu, măsurile luate părându-li-se la fel de aberante.

SMLIVE: Supermarketul a pus acel gard pentru a facilita accesul tuturor, în mod special al nevaccinaților în incintă, departajând galeria unde legea prevede expres nevoia certificatului verde. Împotrivă cui ai protestat? Având în vedere că gestul celor de la supermarket era unul de facilitare a tuturor indiferent de criteriu.

R.: Ordonanța de Guvern prevede nevoia Certificatului Verde în locurile neesențiale, accesul pentru cei nevaccinați fiind limitat doar la ceea ce se considera a fi esențial. În incinta magazinului am observat multe produse „neesențiale” la care totuși nevaccinații au acces, iar o altă aberație este chiar departajarea deoarece în incinta magazinului se întâlnesc și vaccinații cu cei nevaccinați. Că doar scopul acestor masuri este sănătatea, nu-i așa? Iar dacă vorbim despre sănătate, acele garduri nu opresc răspândirea virusului.

SMLIVE: Care a fost impactul gestului tău ?

R.:  Am contribuit și eu puțin la „agitarea spiritelor” și a celor adormite și a celor care ne îngrădesc.

SMLIVE: Consideri că desființarea gardului despărțitor este puțin și meritul tău?

R.: Nu neapărat, oricum nu acesta a fost neapărat scopul. Așa cum au zis multe persoane, pot liniștită să îmi fac cumpărăturile în alte magazine sau direct de la producătorii locali, eu susțin cu tărie achiziționarea produselor românești, de la producătorii locali, e mult mai sănătos și pentru noi dar și pentru societate, să ne sprijinim semenii și să îi promovăm.

SMLIVE: Ce părere ai despre divizarea societății în două tabere diametral opuse din punct de vedere al importanței pandemiei și a vaccinurilor?

R.:  Eu consider că acesta este un scop important în această pandemie, de a diviza societatea și de a ne învrăjbi între noi, de a se ajunge până la crearea de revolte, de război civil. Uitați-vă ce revolte sunt în alte țări europene considerate „civilizate”. Din păcate, ne luptăm noi între noi, iar cineva profită de pe urma asta. Este o veche metodă de control a maselor: Problemă-Reacție-Soluție.

SMLIVE: Ce părere ai despre cei care cred în puterea vaccinului de a lupta cu pandemia?

R.: Este strict părerea fiecăruia, iar decizia de a se vaccina sau nu trebuie să rămână la latitudinea fiecărei persoane, în fond e un act medical, care ar trebui să fie discret și nu pozat și afișat pe rețelele de socializare.

SMLIVE: Consideri că doar acest vaccin nu este sigur sau consideri că în sine, toate vaccinurile sunt nesigure?

R.: Având în vedere faptul că acest vaccin este definit ca ser experimental, nefiind testat înainte, iar faptul că nimeni nu răspunde în cazul unor reacții adverse (reacții care sunt din ce în ce mai multe însă nu se vehiculează nicăieri în presa oficială și se ascund informații) rămân la părerea că acesta este un vaccin creat cu alt scop. Nu este doar părerea mea și a altor „medici de pe Facebook” sau cum am mai auzit că suntem făcuți, sunt mulți chiar și specialiști, medici și oameni de știință care au studiat aceste seruri experimentale. Diferența este că pe toate canalele media oficiale se transmit doar anumite informații despre aceste seruri, iar asta mă duce cu gândul la o nouă formă de comunism. În cazul în care vor fi tot mai multe constrângeri pe baza Certificatului Verde obținut în urma vaccinării sau a trecerii prin boală, iar oamenii sănătoși vor fi restricționați în aproape orice activitate, mă face să cred că nu mai este vorba despre sănătate.

SMLIVE: Intenționezi să mai recurgi și la alte acțiuni de protest în viitor?

R.: Ar fi multe pentru care ar trebui să protestăm probabil toți cei care nu suntem mulțumiți de modul în care sunt gestionate anumite lucruri, în fond noi suntem contribuabilii și nu sclavii unora așa cum suntem percepuți, noi trebuie să semnalăm neregulile din societate așa că, probabil voi mai reveni și cu alte acțiuni în viitor.

SMLIVE: Ce speri să schimbi cu aceste proteste?

R.: Eu de una singură nu pot schimba nimic, sunt un simplu om, însă, din poziția mea de simplu cetățean care observă lucruri, doresc să atrag atenția asupra unor nereguli, unor proaste tratamente oferite cetățenilor, și probabil vor dori și alții care se sunt nemulțumiți sau deranjați de anumite lucruri ce se întâmplă în societate, să își spună „Of-ul” până într-acolo încât să ajungă să schimbe situația. Nu sunt activistă și nici nu sunt adeptă a protestelor și mi-aș dori să nu avem motive de a protesta însă din păcate realitatea este alta.

SMLIVE: Când crezi și cum crezi că se vă sfârși pandemia?

R.: Întrebarea aceasta m-a dus cu gândul la gluma găsită pe net: – ” D-le doctor, când se termina pandemia asta? – Nu știu, nu mă pricep la politică”. Să răspund la întrebare, prin constrângerea libertăților și a drepturilor cetățenilor, prin introducerea Certificatului Verde, vom intra într-o nouă „normalitate”. De fapt despre asta este vorba în” Marea Resetare”, așa cum se tot vorbește deja chiar pe canalele de știri oficiale de genul CNN, BBC, etc.

SMLIVE: Ce părere ai despre cei care cred în conspirații? Crezi în aceste conspirații ? Sunt adevărate sau sunt doar povești ?

R.: Cuvântul „conspirație” și „conspiraționiști” a devenit un termen atât de uzual folosit pentru discreditarea unor persoane care citesc și se informează și din alte surse decât de la televizor. Poate chiar și din anumite experiențe trăite. Din păcate multe informații sunt aruncate în online și apar peste noapte și mulți „conspiraționiști”, sunt mulți și dezinformatori care lansează tot felul de informații pentru a induce lumea în eroare și a nu mai știi ce să creadă, sunt unele informații transmise tocmai cu scopul de a lua în derâdere unele adevăruri, apoi mai sunt și multe informații care trebuie citite printre rânduri sau săpate pentru a ajunge la nucleu, la conspirația în sine. Arthur Schopenhauer spunea: Orice adevăr trece prin trei stadii. Mai întâi este ridiculizat. Apoi este negat vehement și întâmpinat cu violență, iar în cele din urmă este acceptat că fiind de la sine înțeles. Un exemplu: mulți dintre noi am vorbit de ceva timp, poate chiar ani înainte despre introducerea unui document pentru a putea călători, pentru a putea să ne facem cumpărăturile s.a.m.d. Ei bine, nu după mult timp a apărut pandemia și ulterior s-a creat acest document. Întrebarea e, de unde am știut noi de dinainte despre ce va urma să se întâmple? Sunt mulți care au vorbit și au fost ba ridiculizați, ba ignorați. Mai este o vorbă și anume: „Adevărata ignoranță nu este absența cunoașterii, ci refuzul de a o dobândi.”

SMLIVE: Ce le transmiți celor care au condamnat gestul tău pe rețelele de socializare și pe unele site-uri?

R.: Să se gândească la nemulțumirile lor (dacă au) în ceea ce privește și ce se întâmplă în societate și să tragă și ei semnale de alarmă acolo unde consideră că e cazul. În fond, cu toții avem dreptul de a ne exprima nemulțumirile.

SMLIVE: Ai de gând în viitor să te implici în politică?

R.: Nu, însă voi susține mereu oamenii din politică, indiferent de culoarea politică, pe care îi voi observa că se implică cu adevărat în acțiuni pentru cetățeni, începând de la cei mai neajutorați dintre noi și aceia care ascultă și punctul de vedere al cetățenilor nemulțumiți, se implică și vin cu soluții concrete.

SMLIVE: Ce le transmiți sătmărenilor, având în vedere apropierea Sărbătorilor de Iarnă?

R.: Le doresc multă liniște în suflete în primul rând și zdrobirea zidului care ne determină să ne învrăjbim între noi. Dincolo de divizarea societății ce se dorește să se întâmple, nu uitați să fiți oameni și să vă ajutați semenii. Fiți alături unii de alții și lăsați deoparte ura și orgoliul, viața e scurtă și nimic din lumea asta nu ne oferă nemurirea. Doamne Ajută și Sărbători binecuvântate tuturor!

 

Comentarii Facebook