Mesajul zilei din partea Poliției Satu Mare: Sezonul furturilor din buzunare

Mesajul zilei din partea Poliției Satu Mare: Sezonul furturilor din buzunare

Mesajul zilei din partea Poliției Satu Mare: Sezonul furturilor din buzunare

Luna decembrie este cunoscută şi ca luna cadourilor. Aglomeraţia din marile magazine, din pieţele agroalimentare sau alte locuri publice unde se desfăşoară diferite evenimente este cea care facilitează acţiunea hoţilor, asupra buzunarelor şi genţilor cetăţenilor, mult prea ocupaţi ca să fie şi vigilenţi. Goana după cadouri se face de multe ori contracronometru şi cu buzunarul plin, astfel încât hoţii au toate motivele să fie ,,la lucru”.

Ce poţi face pentru a nu deveni victimă a hoţilor din buzunare sau genţi?

  • Nu lua sume mari de bani asupra ta. Plăteşte cu cardul de fiecare dată când este posibil.
  • Dacă anumite plăţi ştii că le poţi face doar cash, pune deoparte banii de care ai nevoie, astfel încât să nu fii nevoit de fiecare dată să expui portofelul cu bani.
  • Genţile se ţin în faţă şi nu în lateral sau în spate. Asigură-te că banii, portofelul sau alte lucruri de valoare nu sunt uşor accesibile, punându-le într-un buzunar interior.
  • Locul cel mai sigur pentru păstrarea portofelului este buzunarul interior al hainei sau al genţii. Portofelul, telefonul sau banii nu se ţin în buzunarul din spate al pantalonilor sau în buzunarul lateral al hainei. Îmbrăcămintea groasă, de iarnă, poate face insesizabil momentul în care ai rămas fără aceste bunuri de valoare.
  • Nu da curs invitaţiilor, propunerilor şi solicitărilor venite de la persoane necunoscute care te abordează în spaţiul public. Ar putea fi doar un pretext pentru a te uşura de bani.
  • Fii de două ori mai vigilent atunci când eşti întrun loc aglomerat.

 

Hoţii sunt mai inventivi decât crezi! Ia-ţi toate măsurile de precauţie!

 

Comentarii Facebook

Acest articol a fost adaugat la data: 05 decembrie, 2018

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.